תיאטרון פלייבק ככלי לפיתוח מקצועי
איך היה במופע למטפלים פליאטיביים? חזרנו מהמופע שפתח את הקורס לאחים ואחיות פליאטיבים במחוז דן-פתח תקווה עם תחושות רבות ומגוונות. היה מרגש, עצוב, שמח קשה וטוב. ועם שלל התחושות הללו כנראה שהיה מוצלח. שמחנו לקחת חלק בפיתוח מקצועי בתחום הבריאות שמבין את הערך של שימוש בכלים אינטראקטיביים ויצירתיים.
טיפול פליאטיבי הוא עולם ומלואו, מורכב, סביר להניח, מאותם שלל הרגשות שאיתן יצאנו מהמופע, ועוד יותר. הטיפול הפליאטיבי הוא טיפול שנועד לשפר את איכות החיים של חולים ובני משפחותיהם, בהתמודדות עם מחלות חשוכות מרפא, לקראת סוף חייהם.
תיאטרון פלייבק ככלי לפיתוח מקצועי
באתר של התכנית הלאומית לטיפול פליאטיבי, של משרד הבריאות, כתוב: "מטרת הטיפול הפליאטיבי למנוע סבל ולהקל על המטופל הסובל ממחלה חשוכת מרפא – באמצעות זיהוי יזום של תסמינים, כגון כאב, ומתן טיפול מתאים שיאזן את התסמינים ככל האפשר לאורך היום והלילה. זאת תוך התייחסות גם להתמודדות הנפשית של המטופל ושל בני משפחתו המלווה את התהליך, במטרה שיוכלו לנהל חיים עצמאיים ומכבדים ככל האפשר למרות המחלה. החולים ובני משפחותיהם הם שותפים מלאים בקבלת ההחלטות הטיפוליות, על פי העדפותיהם וערכיהם, ובבוא העת יוכלו לבחור את המקום בו המטופל ימשיך את דרכו – בביתו או במוסד רפואי".
לנו ניתנה הזכות לפגוש אחים ואחיות שמלווים את התהליכים הללו. הפעם פגשנו אותם בפתיחת קורס בנושא ושמענו את רחשי ליבם, את ההתמודדויות, הסיפורים, ההתלבטויות וההתחבטויות. הבחירה לאפשר למשתתפי הקורס לבטא את עצמם באופן מלא כבני אדם, מעצימה את הלמידה ואת איכויות התקשורת והאמפטיה שלהם כאנשי מקצוע.
Comments